Trading

A járvány elleni küzdelemről és az olajpiaci helyzetről tárgyalt Putyin és Trump

NRGreport | 2020.03.31. 11:47

A koronavírus-világjárvány elleni küzdelemről és az olajpiaci helyzetről folytatott telefonon hosszas megbeszélést Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint az amerikai kezdeményezésre létrejött eszmecsere során a felek komoly aggodalmuknak adtak hangot a koronavírus globális elterjedtségével kapcsolatban. Tájékoztatták egymást az Oroszországban, illetve az Egyesült Államokban a fenyegetéssel szemben megtett ellenintézkedésekről.

"Megvitatták a két ország ez irányú szorosabb együttműködésének lehetőségeit is" – áll a közleményben.

A két vezető eszmecserét folytatott az olajpiaci helyzetről is, és megállapodott arról, hogy ez ügyben a két ország energiaügyi minisztere konzultálni fog egymással. Putyin és Trump szót ejtett még a kétoldalú viszony több más, a Kreml által nem részletezett kérdéséről, és megegyezett a személyes kapcsolattartás folytatásáról.

Szergej Lavrov orosz és Mike Pompeo orosz külügyminiszter a nap folyamán később folytatta az egyeztetést a két elnök által korábban érintett témákban, valamint a csütörtökön videokonferencia formájában megrendezett G20-csúcs határozatainak végrehajtásáról is tárgyaltak. Az orosz diplomáciai tárca szerint az amerikai kezdeményezésre létrejött beszélgetés során a felek egyebek mellett áttekintették a hadászati stabilitás és a szíriai békés rendezés kérdéseit is. (MTI)

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.