Mobilitás

A MOL Limo és a Miutcánk együtt segíti az otthonmaradó időseket

NRGreport | 2020.04.14. 09:29

Jössz te még a mi utcánkba – ezt nem kellett kétszer mondani és a MOL Limo segítő kezet nyújtott a járvány által legveszélyeztetettebbeket segítő közösségnek, a Miutcánknak. A közösségi autómegosztó 50 db 10 ezer forint értékű szolgáltatáshasználatra feljogosító utalvánnyal járul hozzá a Miutcánk kezdeményezés sikeréhez- írja a MOL közleménye.

A Miutcánk nevű lokális közösségépítő platform néhány hete egy egész Magyarországra kiterjedő szomszédi összefogást indított el a járványügyi helyzetre reagálva. A közösség célja az idős vagy krónikus beteg emberek segítése, hiszen ők azok, akiket a leginkább veszélyeztet a koronavírus-fertőzés. A Miutcánk önkéntesei vállalták, hogy bevásárolnak számukra és kiváltják a gyógyszereiket annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyniuk otthonaikat.

Az önkéntesek erőfeszítéseit a MOL Limo is szeretné segíteni, ezért a most induló program keretében 10 ezer forintos utalványokat ajánl fel a Miutcánk közösség tagjainak, ami körülbelül 4 és fél óra autózásra elegendő.

„Cégünk működési alapja a közösségi gondolat, éppen ezért egy percig sem haboztunk a Miutcánk kezdeményezésének támogatásával” – mondta Sáreczky Richárd, a MOL Limo ügyvezető igazgatója, aki emlékeztett arra is, hogy a MOL Limo további lépésekkel is segíti a járvány elleni védekezést. A szolgáltató naponta 5 munkatárssal és 5 autóval segíti a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti igazgatóságon keresztül a budapesti idősek ellátását, és eddig immár 1000 otthon maradt veszélyeztetett embernek segítettek a kerületi önkományzatokkal közösen a gyógyszer- és élelmiszerbevásárlásban. Március óta a MOL Limo autóiban 5000 kézfertőtlenítőt és antibakteriális törlőkendőt helyeztek el, és gyakrabban takarítják az autókat, kiemelt figyelmet biztosítva azoknak a felületeknek (kormány, sebváltó stb.), amelyekkel a felhasználók közvetlenül érintkeznek. Úgy terjesztették ki a szolgáltatás zónáját, hogy négy kórház (Szent Ferenc Kórház, Szent János Kórház, Kútvölgyi Kórház, Károlyi Sándor Kórház) is elérhetővé váljon a közösségi autókkal. Az egészségügyi dolgozóknak 20 ezer forintos kupont biztosítottak, a lehetőséggel már ötszázan éltek, akik már több mint 10 ezer km-t tettek meg a MOL Limo autóival. Ezen kívül 30 százalékos díjkedvezményt és ingyenes regisztrációt tettek lehetővé.

„Átmenetileg rövidítésként értelmezzük az elnevezésünket: Légyszi Inkább Maradj Otthon!” – teszi hozzá Sáreczky Richárd. Azokat ugyanis, akik épp nem vesznek részt a járvány következményeinek enyhítésében önkéntesként vagy egészségügyi dolgozóként, a cég nyomatékosan otthonmaradásra és a kijárási korlátozások betartására biztatja. Ennek érdekében például meghosszabbították az ingyen percek lejáratát, hogy ne emiatt limózzanak azok, akik amúgy otthon maradnának.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.