Fenntarthatóság

Legyen zökkenőmentesebb a villanyautóra átállás

NRGreport | 2020.04.14. 11:22

Három európai elektromobilitási szolgáltató, illetve töltőgyártó jelentette be nemrég, hogy szövetségre léptek az e-mobilitás támogatásának érdekében. A ChargeUp Europe célja az elektromos járművek töltőinfrastruktúráját építő szektor egységes képviselete és egy felhasználó-centrikus elektromobilitási politika bevezetése, az elektromobilitásra átállás zökkenőmentessé tétele, felgyorsítása.

A szövetséget az Allego, a ChargePoint és az EVBox csoport alapította, akik együttesen több mint 150 000 töltőponttal rendelkeznek Európában. A ChargeUp Europe megalapítását a REVOLUTION Digital nevű online eseményen jelentették be, egyúttal felkérték az EV iparágat, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez- írja a Villanyautósok.hu.

A szövetség egy olyan EU-s egységes stratégia megteremtését irányozta elő, amely

→ támogatja a töltőinfrastruktúra egységes és átlátható díjszabásának bevezetését;

→ elhárítja a piaci akadályokat, azaz megkönnyíti az autósok számára a zökkenőmentes átállást az elektromos járművek használatára, javítva ezzel a villanyautókhoz tartozó felhasználói élményt;

→ létrehoz egy nyitott szabványt és megfelelő protokollt az elektromobilitás szolgáltatók számára, vagyis egységes, országhatárokon átívelő töltési feltételeket teremt egész Európában, hogy külföldre utazva az otthon megszokott módon és tervezhető, átlátható árak mellett tölthessük az elektromos autóinkat.

Az alapítók elmondták, hogy a ChargeUp Europe megalapítása több szempontból is egy kihívásokkal teli időszakra esik. Az Európai Unió a Green Deal elnevezésű megállapodás révén az éghajlatváltozás visszaszorítását, a karbonsemlegességet tűzte ki célként 2050-ig, miközben folyamatosan növekszik az igény a mobilitásra, szerencsére azon belül az elektromos járművekre is. Az előrejelzések szerint 2030-ban már 44 millió elektromos jármű fut majd Európa útjain, amelyhez biztosítani kell a megfelelő infrastruktúrát. A ChargeUp Europe olyan piaci feltételek kialakítására törekszik, amelyek ösztönzik a beruházásokat, valamint fogyasztóközpontú, nyílt piaci modellt kívánnak biztosítani a töltéshez, amely nem csak lehetővé teszi, egyúttal meg is könnyíti az átállást az elektromos autózásra és szállításra.

A ChargeUp Europe megnyitó rendezvényét a tervek szerint idén nyáron tartják majd Brüsszelben – írja a Villanyautósok.hu.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.