Ki kicsoda?

Bakos Piroska

A MOL Magyarország sajtókapcsolatokért felelős vezetője

Bakos Piroska, a magyar Európai Uniós Elnökség egykori szóvivője, közel 13 éven keresztül volt a Magyar Televízió híradós műsorvezetője és külpolitikai szerkesztője. Az elmúlt években a német közszolgálati MDR csatorna magyarországi tudósítója volt, 2016 óta szabadúszóként látott el kommunikációs tréneri tevékenységet, valamint gazdasági, diplomáciai, közéleti rendezvények moderátoraként is dolgozott.

Kommunikáció- és médiatudománybeli tanulmányait Frankfurtban kezdte, majd egy a közép- és kelet-európai újságírók számára létrehozott gyakornoki program keretein belül Berlinben folytatta. 2010-ben szerzett diplomát a Pécsi Tudományegyetemen, magyar nyelv és irodalom, valamint kommunikáció- és médiatudomány szakokon.

2000-ben az MTVA-nál kezdte televíziós pályafutását, mint híradós műsorvezető, szerkesztő és külpolitikai újságíró. Dolgozott továbbá a német ZDF közszolgálati tévénél, a STORY TV-nél, valamint a lipcsei központú MDR-nél. Olyan műsoroknak volt tudósítója vagy műsorvezetője, mint a Panoráma, a Világkép, a Hír24, vagy a Kossuth Rádión futó Krónika.

Munkájának elismeréseként 2011-ben megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet.

2020. április 15-től Bakos Piroska a MOL sajtókapcsolatokért felelős vezetője.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.