Fenntarthatóság

A koronavírus és a megújulók nagy esélye

NRGreport | 2020.04.21. 11:11

Az International Renewable Energy Agency szerint össze lehetne kapcsolni a fenntartható fejlődést és a járvány lecsengése utáni gazdaságélénkítést.

Ha a világ országai összekötnék a megújuló energiaformák használatának bővítését és a válságkezelést, akkor közel 100 ezer milliárd dollár hasznot zsebelhetnének be 2020 és 2050 között – állítja a nemzetközi kutatóintézet és tanácsadó szervezet. Mégpedig úgy, hogy az újjáépítési forrásokat, a megújuló infrastruktúrák beruházására kell fordítani – írja a Napi.hu

Ezzel fel lehet gyorsítani a technológiai átállást, és élénkíteni lehetne a leállás utáni gazdaságot – állítja a szervezet igazgatója, Francesco La Camera a brit Guardian-ban. A válság megmutatta mennyire sérülékenyek a jelenlegi alapok, gondoljunk csak a keresletcsökkenés miatt kialakult olajtúltermelési válságra.

A zöldenergiával foglalkozó szervezet szerint az alternatív energiába befektetett minden dollár 3-8 dollár hasznot hozna 2050-ig. Ezzel egyidejűleg négyszeresére, 42 millióra nőhetne az ágazatban foglalkoztatottak száma és ezeknek a beruházásoknak köszönhetően 2050-re 70 százalékkal mérséklődhetne a világ szén-dioxid-kibocsátása.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.