Trading

Kiszivárgott: májustól ennyit csökkentenének

NRGreport | 2020.04.21. 07:57

Az oroszok és a szaúdiak is fejenként 2,5 millió hordó/napot csökkenthetnek termelésükön május elsejétől. A maradék 4,7 millió hordó/nap pedig az egyéb OPEC+ szövetségesektől várható.

Oroszország májustól ötödével, csökkentené az olajtermelést, így úgy tűnik az oroszokra ekkora rész eshet a május elsejétől érvényes OPEC+ megállapodás alapján, amelyben összességében 9,7 millió hordó/napos termeléscsökkentésről állapodtak meg egymással a felek – írja a Portfolio cikke.

Bloomberg nem hivatalos forrásokra hivatkozva tette közzé, hogy Oroszországnak 2,5 millió hordóra kell vágnia a napi kitermelését, és a vállalások 40 százalékát Rosznyefty hajthatja végre, ami azt jelentené, a Rosznyeftnek nagyságrendileg 1 millió hordó/nappal kellene levágnia a kitermelést.

A Lukoil, mint az ország második legnagyobb olajtermelője 293 ezer hordó/nappal lehet kényszerű csökkenteni termelését, amennyiben a termelésarányos logika lesz a mérvadó.

Szaúd-Arábia 23 százalékos kitermelés-csökkentési vállalást tehetett május elsejétől, melynek következtében 2,5 millió hordó/nappal csökkentheti olajtermelését  a napi 11 millió hordó szintről.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.