Vállalatok

Több százezer liter fertőtlenítőszert szállított ki a MOL

NRGreport | 2020.04.23. 06:43

Már csaknem félmillió liter saját gyártású fertőtlenítőszert juttatott el a MOL az Operatív Törzs által kijelölt intézményekbe. Csütörtökön 45 ezer liter érkezett a Magyar Honvédség Vegyivédelmi Zászlóaljához, Székesfehérvárra.

A katonák ezzel az anyaggal fertőtlenítenek majd az Operatív Törzs által kijelölt intézményekben.

„Ezt az anyagot azért használjuk belső tereknél, mert igen illékony, 60-80 százalékos alkoholtartalmú. Ezért a fertőtlenítés után 30 perccel az adott helyiséget már ismét lehet használni” – mondta Csaba Tibor alezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Zászlóalj parancsnokhelyettese.

A MOL harmadik hete gyárt fertőtlenítőszert almásfüzitői üzemében. A MOL-csoporthoz tartozó, és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL-LUB Kft. mindössze két hét alatt állította át egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására.

Forrás: MOL

„Heti hat napban, három műszakban folyamatosan dolgozunk. Azzal a mennyiségű termékkel, amit le fogunk gyártani a következő három hónapban, sok tízmillió kézfertőtlenítésre kerül sor. Gyakorlatilag életeket mentünk ezzel” – tette hozzá Vida Szabolcs, a MOL-LUB Kft. ügyvezető igazgatója.

A MOL – az Operatív Törzzsel együttműködve – egyelőre a közfeladatot ellátó és a koronavírus elleni küzdelemben élen járó intézményekhez juttatja el kéz- és felületfertőtlenítőjét. Április 16-án például 480 liter Hygi érkezett a Békés Megyei Rendőrfőkapitányságra, Békéscsabára, és 720 liter a Békés Megyei Központi Kórházba, Gyulára. De kapott már a fertőtlenítőből a Volánbusz, a BKV, a Miskolci Közlekedési vállalat, a Zalai Vízmű, a Magyar Posta, a kórházak ellátásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ, hulladékkezelők, közművek és önkormányzatok. A tervek szerint a Hygi április végétől a MOL töltőállomásain is kapható lesz.

Címlapkép forrása: MOL

  NRGreport
Címkék
#fertőtlenítőszer   #Mol   #MOL Lub  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.