Vállalatok

Az E.ON csoport kizárólagos tulajdonossá vált az ELMŰ-ben

NRGreport | 2020.04.27. 10:41

A németországi E.ON és az RWE csoport 2018-ban széles körű részesedés- és eszközcseréről állapodott meg egymással – közölte az E.ON.

Magyarországon ez azt jelenti, hogy az E.ON csoport a tranzakcióval kizárólagos tulajdonossá vált az ELMŰ-ÉMÁSZ csoportban.

Az Európai Bizottság a tranzakciót jóváhagyta, és kötelezettségként előírta az E.ON Hungária csoport számára, hogy az áram kiskereskedelmi versenypiacon végzett és az ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységét értékesítse – írja a Világgazdaság.

Így május 1-től az E.ON Áramszolgáltató Kft. látja el az egyetemes szolgáltatásban lévő áram-ügyfeleket és nyújtja a havidíjas biztosítási szolgáltatásokat.

Az E.ON Energiamegoldások Kft. végzi a földgáz nagy- és kiskereskedelmi és az áram nagykereskedelemi tevékenységet az energetikai megoldások mellett.

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. pedig a versenypiaci áram kiskereskedelmi tevékenységet viszi tovább, mely értékesítésre kerül. Minden felhasználói szerződés jogutódlással átkerül az E.ON Áramszolgáltató Kft.-be, a meglévő szerződések fennállása és annak feltételei, továbbá az ügyfélazonosítók nem változnak. Az ügyfélkiszolgálás sem változik, az eddig megszokott elérhetőségeken, módon és színvonalon történik – idézi a közlemény szövegét a Világgazdaság.

Címlapkép forrása: AFP

  NRGreport
Címkék
#áram   #E.ON   #ELMŰ-ÉMÁSZ   #földgáz   #RWE  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.