Vállalatok

Légzéstámogató eszközök a MOL-tól a Semmelweis Egyetemnek

NRGreport | 2020.04.30. 10:41

Öt légzéstámogatót adományozott a MOL mintegy 19 millió forint értékben a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának, hogy ezzel járuljon hozzá a gyógyító munkához a rendkívüli járványügyi helyzetben.

Az adományként kapott légzéstámogató eszközöket az akut szívelégtelen betegek légzéstámogatására használják a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. Használatukkal elkerülhető az érintett betegek intubálása és tartós lélegeztetőgépre helyezése, de alkalmazhatók a lélegeztetőgépről lekerült betegek oxigénterápiájára is, illetve váladék oldására is párásítás segítségével.

„Tudjuk azt, hogy a koronavírus különösen veszélyes lehet a szívbetegek számára. A MOL által adományozott magas áramlású oxigént biztosító légzéstámogató eszközök használata náluk nagyon fontos lehet az ő gyógyulásukhoz” – mondta el dr. Merkely Béla klinikaigazgató, a Semmelweis Egyetem rektora, miután Ratatics Péterrel, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatójával megtekintették az eszközöket a klinika intenzívterápiás részlegén.

 „A MOL Magyarország felelős vállalataként immár nem csak a védekezést és megelőzést, hanem a gyógyítást is segíti a korona vírus elleni küzdelemben. Ennek egyik elemeként mintegy 19 millió forint értékben, öt légzéstámogató eszközt a Városmajori Szívklinikára” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

 A Semmelweis Egyetem Városmajori klinikáján a koronavírus-gyanús betegeket egy elkülönített intermedier részlegben kezelik, ahol minden szükséges felszerelés – így lélegeztetőgép is – rendelkezésre áll az ellátásukra.  A gépek a veszélyhelyzet megszűnését követően is a klinikán maradnak, és szerephez jutnak az orvos- és szakdolgozó továbbképzésben is. 

Címlapkép forrása: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.