Vállalatok

Nem fizet osztalékot az Alteo Energiaszolgáltató

NRGreport | 2020.05.04. 05:22

Nem fizet osztalékot a 4,8 milliárd forintos szabad eredménytartalékának terhére az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt., a koronavírus-járvány lehetséges gazdasági hatásainak enyhítése, pénzügyi stabilitásának fenntartása miatt – erről döntött a cég igazgatósága.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett határozat szerint az Alteo igazgatósága ülés tartása nélküli határozathozatallal elfogadta a vállalat 2019-es üzleti évre vonatkozó jelentését. A cég működési eredménye 2019-ben 1,7 milliárd forint volt, ami 59 százalékos növekedést jelent. A konszolidált EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 110 százalékos bővüléssel 3,8 milliárd forintra nőtt tavaly. A konszolidált árbevétel 25,6 milliárd forint volt, 37 százalékkal több, mint az előző évben. A sikeres gazdálkodás eredményeként az Alteo 2019 végét 4,8 milliárd forint körüli készpénzállománnyal zárta – írták.

Az Alteo az MTI-vel közölte: a jegybank növekedési kötvényprogramjában (nkp) való sikeres részvétellel a társaság adósságállományának hátralévő átlagos lejárati ideje jelentősen megnőtt. A hitellejáratok meghosszabbítása, valamint az a körülmény, hogy a csoport profitabilitását eredményező üzleti tevékenységek jelentős része nincs, vagy más ágazatokhoz mérten kevésbé van kitéve a globális válság miatti gazdasági visszaesésnek, a cég vezetése szerint különösen erős pénzügyi ellenállóképességet biztosít a csoport számára a járvány okozta nehézségek leküzdéséhez – írták. Az ügyfeleik folyamatos kiszolgálásáért meghatározták a működéshez nélkülözhetetlen alvállalkozók körét is, velük folyamatos egyeztetések zajlanak a szerződéses munkák ellátásának biztonságos feltételeinek megteremtéséről.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír szerdán 706 forinton zárt, az elmúlt egy évben 594 és 900 forint között forgott.(MTI)

  NRGreport
Címkék
#ALTEO   #BÉT   #osztalékfizetés  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.