Vállalatok

Stratégiai megállapodást kötött az MVM Csoporttal a BÉT

NRGreport | 2020.05.04. 06:13

Hosszú távú, 5 évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az MVM Csoport és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

A felek a kölcsönös információcsere mellett népszerűsíthetik egymás szakmai-tudományos kezdeményezéseit és programjait, vállalják a tőkepiaci és vállalati kultúra, valamint a stratégiai gondolkodás fejlesztését – írták. Az együttműködés kiterjed az MVM Csoport energiapiaci stratégiájának egyes finanszírozási kérdéseire, az általuk követett környezeti, szociális és társaságirányítási célok tőkepiaci finanszírozásának elősegítésére, valamint a BÉT tulajdonában álló, elszámolóházi tevékenységet folytató intézmények energiakereskedelemmel kapcsolatos szolgáltatásainak fejlesztésére is.

A közlemény szerint az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy az együttműködés kedvező alapot nyújt a vállalati stratégia finanszírozási lehetőségeinek feltérképezéséhez, és bővítéséhez. Kóbor György kiemelt célnak nevezte a több mint 60 tagvállalatból álló MVM Csoport tőzsdeképes szintre emelését, az ehhez szükséges pénzügyi és gazdasági érettség elérését. Az együttműködéstől össztársadalmi szinten is számottevő eredményeket vár, főképp az üzletileg, környezetileg és társadalmilag egyaránt fenntartható befektetések területén.

A BÉT vezérigazgatója a közlemény szerint különösen fontosnak tekinti az állami vállalatok tőzsdei megjelenését. Végh Richárd kiemelte a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat is figyelembe vevő ESG-befektetések jelentőségét is. Az MVM Csoport meghatározó szerepet tölt be Magyarország gazdaságában és energiaellátásában, a BÉT szolgáltatásaival pedig tovább tudja erősíteni a pozícióját – olvasható a közleményben. (MTI)

Címlapkép forrása: MVM

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.