Fenntarthatóság

Mégis elérhető a zöldenergia-cél

NRGreport | 2020.05.11. 06:13

Nem kis részben a koronavírus-járvány és az Egyesült Királyság kilépésének hatásai miatt úgy tűnik, az Európai Unió és számos tagországa a korábbi várakozásokkal szemben mégis elérheti a 2020-as megújuló energia célt. Ezzel a tagországok az Európai Bíróság lehetséges bírsága alól is mentesülhetnek.

Miközben a koronavírus-járvány kitörése már jelentős negatív hatással van az európai megújuló energia szektorra, a kialakult helyzet egy nem szándékos, de kedvező következményeként az Európai Unió és több, eddig e szempontból gyengén teljesítő tagállama valószínűleg mégis teljesíthetik a 2020-ra a megújuló energiaforrások részarányára kitűzött kötelező célszámot – áll az ICIS (Independent Chemical Information Service), a világ egyik legnagyobb árupiaci adat- és információszolgáltató vállalatának előrejelzésében

Még az idei év elején is úgy tűnt, hogy az EU nem fogja tudni elérni azt, a közösség egésze számára 2009-ben kijelölt célt, mely szerint 2020-ban a végső energiafogyasztás legalább 20 százalékát megújuló energiaforrásokból kell fedezni. Elsősorban a járványhelyzet azonban az energiaigények elhúzódó visszaesését idézte elő. Ez pedig azt jelenti, hogy a nehezen szabályozható, ezért amikor csak lehetséges, termelő megújulós erőművek által előállított energia a fogyasztás nagyobb részét adhatja 2020-ban az EU-ban. – írja Porfolio- elemzésében Major András.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Címkék
#Brexit   #emisszió   #EU   #ICIS   #járvány   #megújuló energia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.