Vállalatok

Az utazási korlátozás nagyobb gond, mint a kereslet

NRGreport | 2020.05.12. 11:21

A brit kormány utazási korlátozással kapcsolatos döntésére reagálva, a Wizz Air vezérigazgatója nyilatkozott a Reutersnek. Váradi József szerint logikus lenne engedélyezni egy speciális kivételt a szabály alól.

A Wizz Air vezére a Reutersnek adott interjújában érintette a brit kormány tervét, – mely szerint az országba légi közlekedéssel érkező utazóknak 14 napig karanténba kell vonulniuk. További részleteket vár, hogy el lehessen dönteni milyen hatása lesz ennek a cég utasforgalmára, ami egyébként növekvő tendenciát mutat: jelenleg 70-75 százalékos a gépek kihasználtsága többek között a Luton-Budapest járatokon – idézi a Portfolio.

Váradi szerint a 14 napos karantén negatív hatásait csökkentené és logikus lépés lenne a brit kormány részéről a kivételek engedélyezése, ha az utazást megelőző néhány nappal az utasok ellenőrzött negatív tesztet be tudnak mutatni, mint ahogy más karantén szabályt bevezető országban is működik ez a rendszer, ahol a Wizz Air működik. Váradi is támogatja a reptereken való maszkviselést, valamint a felszállás előtti testhőmérséklet mérést. Emellett tárgyalásokat folytat repterekkel a díjak visszavágásáról és biztos benne, hogy végül sikerül csökkenteni az árakat.

A Wizz Air árfolyama idén pedig 31,4 százalékos mínuszban van.

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.