Vállalatok

Egymillió mérföldet bíró akkumulátorunk lesz?

NRGreport | 2020.05.18. 08:43

A Tesla most májusban készül bemutatni azt az új akkumulátortechnologiát, amivel a Model 3 állítólag egymillió mérföldet lesz képes megtenni. A Reuters értesülései szerint a „Battery Day”-re keresztelt esemény valamikor május végén lesz, de Elon Musk még nem árulta el a konkrét dátumot.

A Tesla atyja szerint a „történelmi napon” egy olyan akkumulátortechnológia prezentálására készül, amely 1 millió mérföldet képes teljesíteni és nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, mint a korábbiak a drágának számító alapanyagból, a kobaltból is kevesebbet tartalmaz. Egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy egyenesen 0% kobaltot tartalmazó akkukat mutat majd be a Tesla – írja a Totalcar. Ez a hidrogénautó gyártásban is áttörést jelentene, mert ezek előállítását is a kobalt drágítja. A Reuters szerint az új Tesla lítiumion akkumulátorok a kínai  Contemporary Amperex Technology Ltd. gyárban készülnének és először a Model 3-ban lesznek elérhetőek.

A The Verge -belső információkra hivatkozva – arról is írt, hogy a „Battery Day”-en valószínű, hogy a mostani Tesla Gigafactory-nél akár harmincszor nagyobb gyár, a Terafactory építését is bejelenthetik és hogy a Tesla a globális energiaszolgáltató cégként pozícionálva magát, azt készül bevezetni, hogy a nagyjából egymillió legyártott használaton kívüli Tesla a közműhálózatba is visszatermeljen áramot.

Címlapkép forrása: Totalcar.hu

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.