Szabályozás

Az egyszer használatos műanyagok betiltásáról később akar dönteni a kormány

NRGreport | 2020.05.21. 06:13

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint a kormány továbbra is támogatja az egyszer használatos műanyagok kivezetését – A februárban elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv elemeit a kormány lépésről-lépésre megvalósítja, ahogy tette az éppen ma bejelentett, tisztán elektromos autók beszerzését támogató pályázattal is.

A járványügyi készültség időszakában azonban minden munkahelyet meg kell őrizni, így annak érdekében, hogy a műanyagipari vállalatok se lehetetlenüljenek el a gazdaság újraindításakor, több időt kell hagyni számukra a technológiaváltásra való felkészülésre. A munkahelyek védelme érdekében ennek megfelelően az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló törvényről később dönt az Országgyűlés. Az ellenzéki pártok és egyes sajtóorgánumok elhamarkodott következtetéseivel szemben a kormány cselekszik a tiszta Magyarországért, a teremtett környezet védelméért.

A leginkább környezetromboló termékek forgalmának korlátozása az uniós kötelezettség mellett a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben is megerősített célkitűzés.A munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok kivezetése, a környezetkímélő helyettesítő termékek kifejlesztése, elterjesztése érdekében.  

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Címkék
#ITM   #járvány   #klíma   #műanyag  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.