Vállalatok

A Vabeko nyerte a gáztározós beruházást

NRGreport | 2020.05.27. 10:43

9 milliárd forint keretösszegig, három éven át a Vabeko Kft. üzemeltetheti a földgáztárolók felszín feletti technológiai rendszereit.

Az ajánlatkérő Magyar Földgáztároló Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben a felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményét. A nyertes feladata a földgáztárolók felszín feletti technológiai rendszereinek folyamatos működését és üzemeltetését biztosító szolgáltatások nyújtása, a szükséges alkatrész és anyag biztosításával együtt, feladat továbbá a műszerek, a gépészet, valamint a villamos rendszerek karbantartása, javítása, átalakítása és a készenlét biztosítása. A nyertessel április 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő – írja a Napi.hu

Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Vabeko Kft. 1990-ben alakult, a jegyzett tőkéje 13 millió forint. A cég a Bernula család tulajdonában van. A 2018-as nettó árbevétele 9 milliárd 612 millió, az adózás előtti eredménye pedig 873 millió forint volt. A társaság az elmúlt években sikeresen vett részt gázhálózati fejlesztésekkel kapcsolatos tendereken: az NKM Földgázhálózati Kft. kiírásain többször is sikeresen pályáztak együtt Mészáros Lőrinc családi vállalkozásával, a Mészáros és Mészáros Kft-vel.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.