Vállalatok

A MOL az M7-es autópálya átfúrásával készíti elő legújabb elektromos töltőtelepítését

NRGreport | 2020.06.03. 09:13

A MOL legújabb elektromos töltőit a múlt héten elkezdte telepíteni a balatonlellei töltőállomásain, az M7-es autópálya mentén, nem is akárhogy, az autópálya átfúrásával. A NEXT-E projekt részeként a vállalat 141 elektromos töltőt telepít a régióban.

A MOL emobilitási csapata az elmúlt hónapokban, a járványhelyzet idején sem tétlenkedett. A telepítések zavartalanul folynak, a legújabb elektromos töltő telepítésének előkészítése a napokban is tart a MOL balatonlellei töltőállomásán, az M7-es autópálya mentén, nem is akárhogyan, az autópálya átfúrásával. Ennek során 66,39 méter hosszan, a legmélyebb pontnál 4,71 mélyen az autópálya alatt a két oldalra összesen 1015m kábelt húznak át, amelyen keresztül 260 kW teljesítmény táplálja majd mindkét oldalon a gyors- és ultragyors töltőket, melyek száma, teljesítménye pedig akár bővíthető is lesz a későbbiekben.

A MOL 2030-as hosszú távú stratégiájának egyik alappillére, hogy a vállalatcsoport a jövőben még nagyobb szerepet vállal a közlekedésben részt vevők kiszolgálásában. Az e-mobilitásnak is fontos szerepe van ebben, így a vállalat 2012 óta folyamatosan bővíti villámtöltő hálózatát, és ezért csatlakozott a NEXT-E projekthez is. A MOL jelenleg a régió 6 országában 102, Magyarországon pedig országszerte 35 töltőt üzemeltet. 2020 végére a töltők száma eléri a 200-at, így hamarosan kényelmesen a cseh határtól az Adriáig vagy a Fekete-tengerig is autózhatunk elektromos járművünkkel. A részben az Európai Unió által finanszírozott program során a régió hat országban (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia) MOL és a stratégiai partnerei (E.ON, HEP, Petrol, BMW, Nissan) összesen 252 töltőt telepít 2020 végéig.

„Lényegében mindenhol megkezdtük a telepítéseket és olyan ország is van, ahol már be is fejeztük. A terv szerint 2020 végére a régióban a töltőállomásaink 10%-án, nagyságrendileg 200 töltőállomáson lesz elektromos töltő” – mondta Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport e-mobilitási területének vezetője.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.