Innováció

Otthoni energiatárolás Németországban

NRGreport | 2020.06.05. 06:18

2019-ben is tovább nőtt az otthoni energiatárolók iránti kereslet Németországban. Tavaly 65 000 akkumulátorral társított hibrid napelemes rendszert telepítettek a 3 és 10 kW közötti szegmensben, ami 44%-os növekedés az előző évhez képest, az otthoni energiatárolók száma így év végére elérte a 206 ezret – az EUPD Research tanácsadó cég elemzése szerint.

Ennél is meglepőbb, hogy ez a tavalyi évben telepített fotovoltaikus kiserőművek 84%-a, vagyis Németországban mára már az otthoni energiatárolás választása vált a főszabállyá, a tároló nélküli napelemes rendszer pedig a kivétellé – folytatja cikkében a villanyautosok.hu.

Népszerűségüket a magas energiaáraknak, a csökkenő telepítési költségeknek és az elektromos autózás terjedésének köszönhetik.

A villanyautosok.hu nagyon érdekes és alapos elemzése szerint az otthoni energiatárolás jelenleg még pénzügyi szempontból csak egy szűk réteg számára lehet racionális döntés: a támogatási rendszerből való kiesés vagy pedig magas energiaigény, alacsony mértékű saját felhasználás és nagyvonalú állami támogatás mind szükséges hozzá.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.