NRGreport
Menü

Bejött a kormány húzása: már 18 autóra jár a nagyobb támogatás

Szabályozás | NRGreport | 2020-06-08 10:18

Az importőri árpolitikai lépéseit látva úgy tűnik bevált a kormány lépése azzal, hogy 11 millió forintnál húzta meg a nagyobb állami támogatás felső határát. 

Még februárban, amikor belengette a kormány az új típusú támogatási programot bemutatta Portfolio, hogy a 11 és 12 millió forint közötti ársávban több meggyőző elektromos autó is található. Logikus és bátor húzás volt így utólag értékelve, hogy a kormány 11 millió forintban határozta meg a felső sávot, beindítva egy árcsökkentési spirált – véleményezi a Portfolio.

Az új támogatási program, ami az olcsóbb e-autók vásárlását támogatja és azok kínálatát ösztönzi, egy új összetételű új autó piacot eredményez. A korábbiaknál valóban olcsóbbak lesznek bizonyos modellek, a luxus kategóriás autókat pedig kizárta a támogatási körből a kormány. Más kérdés, hogy a jellemzően 7-9 millió forintos induló listaárral rendelkező új elektromos autók mennyire nevezhetők megfizethetőnek a széles tömegek számára. Mindenesetre a mostani új program egy fontos lépés a kedvező irányba.

A legolcsóbb e-autómodelleknek friss listája a Portfolio-n található.

NRGreport | Forrás: Portfolio