NRGreport
Menü

A VW id.3 lesz az új bogár?

Legalábbis a német autógyár ezt szeretné. A német autóklub az ADAC emlékeztetett arra, hogy a VW azzal a szlogennel reklámozta az ID.3-as modellt, hogy azzal "új korszak indul a Golf és a bogár után", a szervezet megtudta, hogy az első darabokat a Volkswagen június második felében szállítja le a németországi megrendelőknek.

Hamarosan elkezdik kiszállítani a Volkswagen új villany-népautóját. Az árcédulákat elnézve nem kizárt, hogy Magyarországon nem csak az alapmodellre járhat majd a legmagasabb, 2,5 milliós állami támogatás – írja a Pénzcentrum.

Az új villanyautó háromféle akkumulátorral lesz kapható: 45, 58 és 77 kWh-s telepekkel szerelik őket, amelyekkel sorrendben 330, 420 és 550 kilométer lesz majd megtehető egyetlen töltéssel a WLTP-s adatok szerint - ugyanakkor az ADAC megjegyzi, hogy majd élesben dől el, hogy az elektromos Volkswagen valójában milyen hatótávval tud üzemelni. A hőcserélő széria lesz minden kocsiban, a hőszivattyús rendszerért azonban már felárat kérnek.

Gordon Köcher, az autógyár műszaki projektmenedzsere korábban arról beszélt, hogy az ID.3-as a versenytársaknál gyorsabban lesz képes tölteni, a gyorstöltőkön 100 kW-val lehet majd tölteni a kocsikat, később ezt 125-re növelnék. Tehát még a legnagyobb akupakkos modellbe is rövid időn belül jópár kilométert bele lehet majd pakolni a nagyteljesítményű töltőkön.

De mennyire szánják népautónak az ID.3-at? A Volkswagen 2020-ban 100 ezer darabot értékesítene a modellből. Ehhez jöhet még az év végén megjelenő nagyobb verzió, az elektromos SUV ID.4-es is. A konszern összes márkája számára használható az alap platform, a VW-csoport 2022-ig 27 elektromos modellt tervez piacra dobni.

Hivatalos árlista még nincs az ID.3-hoz, de az ADAC szerint Németországban támogatások nélkül 29 900 euróba, nagyjából 10,2 millió forintba kerül majd a legkisebb akupakkal szerelt modell. Ha Magyarországon is hasonló árcédulával jelenik meg a VW újdonsága, akkor jogosult lesz majd a maximális, 2,5 milliós állami támogatásra, így pedig akár 8 millió forint alatt is haza lehetne vinni a legalapabb ID.3-ast.

A közepes, 58-as akksival szerelt modell alapára a német autóklub becslése szerint kb. 37 ezer euró lesz, ami átszámolva nagyjából 12,6 millió forintnak felel meg. Erre elviekben már csak 500 ezer forint járna, de akár hozzá is igazíthatják a hazai támogatási sávhoz. A csúcsmodellre 45 ezer eurós vételárat becsül az ADAC, ami átszámolva pár százezerrel 15 millió forint felett van, szóval a magyar szabályok szerint erre a modellre már nem is járna ingyenpénz, de az importőr rugalmasságán múlik, hogy a csúcs ID.3-as becsúszik-e még a minimális összegbe – vélekedik a Pénzcentrum cikke.

Címlapkép forrása: Volkswagen.hu

NRGreport | Forrás: Pénzcentrum