Vállalatok

B kategóriás Tesla teherautó?

NRGreport | 2020.06.16. 12:22

A korábban bemutatott Tesla Cybertruck méretei alapján úgy tűnt Európában C kategóriás jogosítványt kell majd szerezni hozzá. Elképzelhető, hogy erre mégsem lesz szükség, ugyanis megemelkedik a B kategóriával vezethető járművek megengedett össztömege  – írja a Villanyautósok.hu.

Magyar Közlönyben 2020 június 11-én jelent meg, hogy két esetben kiterjesztik a B járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel vezethető járművek megengedett össztömegét a korábbi 3500 kg-ról 4250 kg-ra.

Az egyik engedmény a mentőautók vezetésére vonatkozik. A másik engedmény az alternatív hajtású járművekre vonatkozik. Amennyiben a 3500 és 4250 kg közötti részt az akkumulátor tömege teszi ki, akkor B kategóriával nehezebb villanyautók is vezethetők lesznek. A módosítás mentőautókra vonatkozó része tegnaptól, az elektromos autókra vonatkozó bekezdés csak 2021 május 23-tól lép hatályba.

Tesla Cybertruck vitathatatlanul az utóbbi idők leginkább megosztó járműve. Pedig Elon Musk komolyan gondolta a síkokkal és egyenesekkel határolt, 7 személy szállítására alkalmas, golyóálló üvegekkel ellátott platós pickup-ot. Az autó valódi munkagép lesz, 230 V konnektorral, és pneumatikus csatlakozóval tervezik felszerelni.

Címlapkép forrása: Tesla Cybertruck – Villanyautósok.hu

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.