Rezsi

Hogyan lehet villanyautós-barát egy szálláshely?

NRGreport | 2020.06.16. 11:14

Nem nehéz elveszni a különböző villanyautó töltési lehetőségek tengerében, így nem várhatjuk, hogy akit nem érint, az is tisztában legyen egy villanysofőr igényeivel. Pedig, ha a a szállásadók vennék a fáradtságot, elolvassák például a Villanyautósok.hu gyorstalpalóját  és megfelelően felkészülnek, illetve beruháznak, az komoly versenyelőnyt jelenthet számukra.

Az elektromos jármű töltéssel kapcsolatos kérdések két csoportra oszthatók: technikai feltétélek, valamint az elektromobilitás szolgáltatókra vonatkozó díjbeszedési, számlázási, adózási, jogi kondíciók.

A szállásadók általában nem tudják mire van a felkészüléshez szükség és gyakran a hagyományos autók tankolási költségéből indulnak ki, tehát megijednek, hogy a kifizetett szállásdíj végül elmegy majd a villanyszámlára.

Ha egy szálláshely tulajdonos a lehető legolcsóbban, de mégis biztonságosan szeretne elektromos autó töltési lehetőséget biztosítani, azt már nagyságrendileg tízezer forintos költséggel megteheti. Ehhez egy jó minőségű konnektor felszerelése elegendő, természetesen megfelelő kábelezéssel, védelmi berendezésekkel ellátva.

A következő lépés már 100 000 – 500 000 Ft nagyságrendű beruházás, egy fali töltő vagy töltőoszlop kialakítása lehet. Ez nem csak profibb, biztonságosabb megoldás, de a töltési idő egy hétköznapi konnektorhoz képest átlagosan negyedére rövidülhet. Persze a rendelkezésre álló elektromos tápellátástól és az autó típusától függően ennek előnye lehet minimális és jelentős is.

Részletesebb információk és az egyes megoldások előnyei, nehézségei és költségei a Villanyautósok.hu-n olvashatóak.

Címlapkép forrása: Pexels.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.