Vállalatok

Az Unilever 2039-ig egymilliárd eurót fordít természetvédelemre

NRGreport | 2020.06.18. 12:11

A világ egyik vezető fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalata, az Unilever 2039-ig egymilliárd eurót fordít természetvédelemre és a természeti erőforrások megőrzésére – közölte a társaság.

A közlemény szerint a vállalat márkái (az Unilever csaknem 400 márka termékeit értékesíti több mint 190 országban) együttesen egymilliárd eurót fektetnek be az Unilever által létrehozott klíma- és természetvédelmi alapba, amelynek forrásait az egyes márkákhoz kapcsolódóan tudják felhasználni, minden olyan projekthez, amely együtt jár tájrehabilitációval, újraerdősítéssel, a szén-dioxid-megkötésével, vadon élő állatok védelmével és a vizek megóvásával.

Ezen felül a vállalat bejelentette, hogy 2039-ig minden termékénél el akarja érni a nettó zéró kibocsátást, a felhasznált alapanyagok beszerzésétől egészen a bolti értékesítésig. A folyamat részeként a beszállítók számára egy olyan rendszert állítanak fel, amelyben minden számlán szerepelnie kell az adott áruk és szolgáltatások karbonlábnyomának.

Mindezek mellett az Unilever jelezte, hogy csatlakozik a Világbank által létrehozott, 2030 Water Resources Grouphoz is azért, hogy segítse ellenállóbbá tenni a vízgazdálkodást az olyan vízhiánnyal fenyegetett piacokon, mint India, Brazília, Dél-Afrika, Vietnam vagy Indonézia.

A vízforrások további védelme érdekében a vállalat célul tűzte ki, hogy 2030-ra minden termékének összetételét biológiailag lebonthatóra alakítja át, ezzel minimalizálva termékeinek hatását a vizekre és a vizes ökoszisztémákra. Bár a jelenleg használt összetevők egy részének nincs életképes, biológiailag lebontható alternatívája, az Unilever partnerek bevonásával azon dolgozik, hogy megtalálja a megfelelő megoldásokat.

A társaság azért tett új vállalásokat, mert idén véget ért a 2010-ben meghirdetett Unilever Fenntarthatósági Terv. A program sikerei közül példaként említette: 32 százalékkal mérsékelték az Unilever termékeinek fogyasztói felhasználására jutó teljes hulladéklábnyomát, már egy gyárból sem szállítanak hulladékot lerakókba, a termelésből fakadó üvegházhatású gázkibocsátást 50 százalékkal csökkentették, és minden telephelyen 100 százalékban megújuló forrásból származó hálózati villamos energiát használnak.

Az Unilever a világ 69 országában több mint 300 gyárral rendelkezik, az ezekben előállított késztermékeknek köszönhetően a vállalatcsoport 2019-ben 52 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Az Unilever Magyarország Kft., amely a globális Unilever magyarországi leányvállalata 2019-ben 9 százalékkal 116,9 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, ezen belül a belföldi értékesítés nettó árbevétele 7,2 százalékkal 84,5 milliárd forintra, az exportértékesítés nettó árbevétele pedig közel 15 százalékkal 32,4 milliárd forintra emelkedett. Az adózás előtti eredmény meghaladta a 2 milliárd forintot.

Az Unilever Magyarország Kft. regionális irányító szerepet tölt be, hiszen a magyar, szlovén, horvát és boszniai menedzsment folyamatok központja is, így mintegy 20 millió fogyasztó ellátásáért felel.

Címlapkép forrása: Unilever.hu

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.