Vállalatok

Új vezető a MOL-Csoport Downstream üzletágának élén

NRGreport | 2020.07.04. 06:12

Július 15-től a MOL-csoport Downstream üzletágának ügyvezetői igazgatói posztját Gabriel Szabó veszi át, továbbra is ellátva a MOL szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft vezérigazgatói feladatait is. Elődje, Horváth Ferenc 17 sikeres év után új kihívások elé néz a vállalatcsoporton belül.

Gabriel Szabó 2001-ben csatlakozott a Slovnaft Forrásallokáció csapatához közgazdászként. Számos pozíciót töltött be a vállalatnál, 2012-ben a Slovnaft Downstream Üzletágának Igazgatójává, 2016 decemberétől pedig a Slovnaft vezérigazgatójává nevezték ki. 2019 februárjától tölti be a MOL-csoport Logisztika Ügyvezető Igazgatói posztját. Gabriel Szabó a Downstream csoportszintű vezetése mellett továbbra is ellátja a Slovnaft vezérigazgatói feladatait és tagja marad a vállalat ügyvezető testületének. Gabriel Szabó vezetésével a MOL-csoport Downstream üzletága új korszakba lép, tovább erősítve a vállalatcsoportot, és fontos szerepet játszik majd az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé való átmenetben, valamint a klímaváltozás kihívásainak kezelésében.

Horváth Ferenc, a MOL-csoport Downstream ügyvezető igazgatója a vállalatcsoporton belül, az elnök-vezérigazgató megbízottjaként folytatja karrierjét, melynek részeként nemzetközi stakeholder menedzsmenttel, tehetséges szakemberek támogatásával és a vállalati kultúra fejlesztésével foglalkozik majd.

Horváth Ferenc 2003-tól a Termékelőállítás- és Kereskedelem Divízió ügyvezető igazgatójaként, majd 2011-től az újonnan létrejött Downstream üzletág ügyvezető igazgatójaként komoly sikereket ért el. Vezetéséhez fűződik az integrált Downstream értéklánc megteremtése, és a MOL vezető petrolkémiai szerepének megteremtése Közép-Kelet Európában. Irányításával a MOL-csoport Downstream üzletága növelte a teljes értéklánc versenyképességét és eredményességét. Vezetői csapatának köszönhető, hogy a MOL-csoport visszakerült a globális petrolkémiai térképre új fejlesztési projektek sorával, mint például az LDPE4, a butadén, mesterséges gumi és poliolgyártó egységek. Mindez lehetővé tette, hogy a MOL jelentős szereplő lett a műanyag újrahasznosítás piacán és erősítette autóipari beszállító pozícióját is.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.