Mobilitás

Itt vannak az új e-autó töltési árak

NRGreport | 2020.07.07. 11:11

A 2020. július 1-től életbelépő szabályok miatt a magyarországi e-mobilitási szolgáltatók, az elektromos töltőpontok üzemeltetői is sorra módosították szolgáltatásaik használatát, árazását – írja a Portfolio.

Mobiliti: a két hónapos tesztidőszak után, 2020. július 6-tól, az NKM 5 díjcsomagot vezetett be, a díjcsomagok 30 napig érvényes kedvezményes tarifákat tartalmaznak, és bármelyik indítónappal be lehet fizetni.

Forrás: Mobiliti

A Mobiliti hálózatában jelenleg 187 gyorstöltő és 59 villámtöltő áll az ügyfelek rendelkezésére és az e-Mobi felvásárlásának köszönhetően a Mobiliti szolgáltatási körébe tartozó töltőhelyek száma mára 553-ra nőtt, és a még folyamatban lévő tranzakciók után csaknem 50 százalékos piaci részesedést érnek el itthon.

A Mol is módosította Plugee nevű szolgáltatásának használatát, és bevezette a Mol Plugee applikációt, amivel a Mol kutakon a kútkezelők segítsége nélkül, használhatóak a töltőoszlopok. Eddig csak fix díjas konstrukciókban lehetett elektromos autót tölteni a Mol-kutakon, de 2020. július 1.-én ezek megszűntek, és bár továbbra is kérhető a benzinkutak shopjában a kártyás töltés de ezek már fix kWh mennyiségre szólnak. A fix töltési díj mellett a Mol Plugee alkalmazáson keresztül a töltési díjak a felvett energia mennyiségétől, a töltőtípustól (AC vagy DC) és a töltés időtartamától függően alakulnak. 2020. augusztus 31. éjfélig a DC töltés ára 99 Ft/kWh.

Forrás: Mol

Shell

A Shellnél jelenleg 2 töltőpontot üzemeltet Magyarországon, és eddig a töltési mennyiségtől és időtől függetlenül fix 1925 forintot kellett fizetni a töltéséért. Mostantól pedig az 50 kW-os DC és a 43kW-os AC töltésnél is kWh-ként 150 forintot kell fizetnie a Mobiliti ügyfeleinek, a Shell ugyanis együttműködik a Mobilitivel.

Címlapkép forrása: Villanyautósok.hu

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.