Vállalatok

Környezettudatos marhahúspogácsa

NRGreport | 2020.07.17. 07:27

A Burger King megkezdte alacsony metántartalmú tápon tartott marhákból készült hamburgerének árusítását. A kulcs a marha étrendjéhez adagolt citromfű.

A Burger King és a hivatkozott tudósok-kutatók szerint száz grammnyi citromfüvet keverve a receptbe sikerült elérni a metán-kibocsátás csökkentését. A korlátozott ideig elérhető ajánlat csak bizonyos helyeken lesz majd elérhető, Miamiban, New York-ban, Austinban, Portlandben és Los Angelesben – írja a Portfolio, a CNBC híre alapján.

Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal szerint 2018-ban a haszonállatok voltak felelősek az amerikai üvegházhatású gázok kibocsátásának 3,9 százalékáért. Az ENSZ szerint ez a szám globálisan nagyjából 14,5 százalék.

A Burger King több egyetem tudósával együttműködve dolgozott a „metán-diétás” -módszeren, és az előzetes tesztek alapján a citromfű átlagosan naponta a harmadával csökkenti a metán-kibocsátást, a marha életének utolsó három-négy hónapja során.

A cikk megjegyzi azt is, hogy a klímaváltozással kapcsolatos globális aggodalmak egyre több fogyasztót sarkallnak a húsfogyasztásuk csökkentésére. Az Egyesült Államokban a Burger King már húsmentes hamburgereket és az Impossible Foods által készített kolbászt is kínál.

Címlapkép forrása: Burger King / CNBC

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.