Vállalatok

Szijjártó: fontos területeken szoros a magyar-francia együttműködés

NRGreport | 2020.07.22. 04:22

A külügyminiszter a szoros magyar-francia együttműködést hangsúlyozta az energiabiztonság területén és a terrorizmus elleni küzdelemben a külgazdasági és külügyminiszter kedden Párizsban.

Szijjártó Péter, miután tárgyalt francia kollégájával, Jean-Yves Le Drian külügyminiszterrel, a Facebook-oldalán a francia fővárosból közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarország nagyon sok, számára fontos nemzetközi politikai kérdésben egy oldalon áll Franciaországgal, a két ország közösen küzd bizonyos célokért.

A miniszter közölte, Magyarország és Franciaország is egyetért abban, hogy az energiaellátásról szóló döntéseket nemzeti hatáskörben kell meghozni.

Hangsúlyozta, a nukleáris energia mindkét országnak fontos, ezért szorosan együttműködnek a nukleáris energiával szembeni negatív diszkrimináció elleni küzdelemben.

Hozzátette: a két állam szuverenitása súlyos megsértésnek tartja azt, ha valaki kívülről akarja megmondani, milyen energiaellátási formákat válasszon.

Szijjártó Péter a nukleáris energia területén fontos együttműködési pontként beszélt arról, hogy az új paksi atomerőmű építésében – az irányítástechnikában és a turbinaépítésben – két francia vállalat, az Alstom és a Framatome is nagyon fontos szerepet kap. (MTI)

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.