Vállalatok

Éles versenyben a Mol

NRGreport | 2020.07.23. 09:27

Elsősorban olyan piacokon keresi az eszközcsere lehetőségét a PKN Orlen, ahol a lengyel olajtársaság már rendelkezik pozíciókkal, így főként Németországban és más szomszédos országokban érdekelt vállalatokkal tárgyalna – jelentette Robert Sleszynski, a PKN Orlen akvizíciókért és beruházásokért felelős igazgatója. Vagyis nem Magyarországon.

A lengyel olajipari cég a szektortárs Lotos felvásárlása miatt kénytelen kiárusítani termelőeszközeinek egy részét, az Európai Unió ugyanis a múlt héten csak úgy hagyja jóvá a két lengyel olajtársaság egyesülését, hogy a PKN 389 lengyelországi töltőállomását és a Lotos finomítói kapacitásának 30 százalékát értékesíti, vagy külföldi eszközökre cseréli – írja a Világgazdaság.

A kiárusítandó érdekeltségek a Mol portfólió­jába is jól illeszkednének. Ratatics Péter, a MOL fogyasztói szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes korábban már jelezte a lengyel kiskereskedelmi szegmens iránti érdeklődést.

Sőt, lengyel sajtóhírek szerint a Lotos finomítóiban is lát fantáziát a magyar vállalat.

A fejlemények alapján úgy tűnik, a vártnál nagyobb lehet a verseny a jelentős értéket képviselő lengyel érdekeltségért, a PKN német piaci ambíciói miatt a Mol mellett a BP, a Shell, a Total és az OMV is licitálhat a csaknem négyszáz egységből álló lengyelországi kúthálózatra.

Címlapkép forrása: Beata Zawrzel/NurPhoto/AFP

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.