Mobilitás

Új magyar app az elektromos autósokért

NRGreport | 2020.07.28. 10:21

Az elektromos autókkal való utazástervezés számos kihívást rejt magában. Sokszor ugyanis csak több applikáció és weboldal segítségével lehet kikalkulálni, hogy merre kell vezessünk (hogy tölteni tudjunk) és meddig tudunk az autónkkal eljutni. Ez egy európai túra esetében számos bizonytalanságot hordozhat magában. Ezekre a problémákra kínál megoldást a Volteum – írja a Portfolio.

A Volteum applikációjával az elektromos autósok hosszútávú utazásaikat tervezhetik meg másodpercek alatt egész Európában – írta a vállalat közleményében. Hozzátették, az ingyenesen elérhető alkalmazás mögött álló algoritmus képes előre jelezni az autó töltöttségének változását egy hosszú út során, és az útvonalhoz hozzáadni az autó számára optimális töltési pontokat.

Ráadásul az applikáció megadja ezeknek a töltéseknek az idejét és az árát is, illetve a közelünkben levő töltőket is összehasonlíthatjuk vele. Elég csak beírni a tölteni kívánt százalékot, és már láthatjuk is, hogy hol pontosan mennyibe kerülne és mennyi időbe telne az adott töltés.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.