Vállalatok

2020 végére napelemessé válik a Facebook

NRGreport | 2020.08.14. 11:19

A Facebook újabb gigantikus beruházást tett a tiszta energia terén és 806 MW-nak megfelelő nap- és szélenergiára kötött szerződéseket.

A már több mint két éve zajló, jelentős megújuló energia beszerzései folytatásaként a Facebook szerződéseket írt alá 806 MW-nyi nap- és szélenergiára, az energia előállítása Utah, Ohio, Illinois, Tennessee államokban és Írország zajlik majd. A Facebook kitűzött célja, hogy elérje a 100%-ban megújuló energiával működést 2020 végéig – írja az mnnsz.hu.

Ezek a projektek fejlesztők széles körét is érintik, mivel a Facebook a szerződéseket a Brookfield Renewable Partners, a D.E. Shaw Renewable Investments és az Apex Clean Energy vállalatokkal kötötte.

Jelenleg a Facebooknak több mint 5 GW megújuló elektromos áram áll rendelkezésére, további 2 GW jelenleg opcionális. Mivel a cég további 1,5 GW szél- és napenergia hálózathoz csatlakoztatását tervezi az év végéig, úgy tűnhet, hogy a Facebook célja nem az, hogy aktív módon, 100%-ban megújuló energiával működjön 2021-től, hanem hogy rendelkezzen céljai eléréséhez megfelelő mennyiségű aláírt szerződéssel a projektek befejezését követően.

Ezen a 806 MW-on kívül a Facebook több jelentős szolár projektbe fektetett be az Egyesült Államok különböző részeiben. Új-Mexikóban a cég 100 MW-os portfólióval rendelkezik, amelyet két projektre osztottak fel, ezek célja a Los Lunas adatközpont ellátásának biztosítása. A Facebook partnerségi kapcsolatot alakított ki a Tennessee Valley Authority (TVA) hatósággal is két napelem projektre vonatkozóan, amelyek együttesen 377 MW-ot tesznek ki, és a Facebook Huntsville-ben, Alabama államban működő adatközpontját fogják támogatni. Ez a 377 MW egy 227 MW-os, Alabamában, Colbert megyében található projektet és egy 150 MW-os, Tennessee állam Lincoln megyéjében álló erőművet foglal magában.

Novemberben a Facebook két hatalmas projektről számolt be, amelyeket mostanában vett át, a 300 MW-os Prospero napelem projektet Andrews megyében, Texasban és a 122 MW-os Cove Mountain 2 napelem projektet Iron megyében, Utah államban. Mindkét projekt várhatóan az idei évben készül el, azonban a Prospero esetében a Facebook nem a ténylegesen megtermelt áramot fogja megvásárolni, hanem megosztják a projekt által generált megújuló energia jóváírások beszerzését a Shell-el. Ezen felül szintén fog kapni elektromos áramot abból a projektből, amely az egyik legnagyobb napelem projekt Texas államban, ez a 497 MW-os Roadrunner projekt Upton megyében – összegzi az mnnsz.hu cikke.

Címlapkép forrása: Pexels.com

  NRGreport
Címkék
#facebook   #napelem   #napenergia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.