Ki kicsoda?

Szalóki Szilvia, dr.

A MEKH Víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettese.

Dr. Szalóki Szilvia 2013 óta tölti be jelenlegi, elnökhelyettesi pozícióját a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalban.

Jogi mesterdiplomáját az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerezte 2000-ben majd a Pécsi Tudományegyetem és a Hollandiában található UNESCO- IHE Delft Institute for Water Education intézményben folytatott posztgraduális tanulmányokat.

Mesterdiplomája kézhezvétele után öt éven keresztül ügyvédként a Gergely és Társai Ügyvédi Irodánál dolgozott, majd karrierjét a Szalóki és Társa Ügyvédi Iroda vezérigazgatójaként folytatta egészen 2012-ig. Ezt követően a MEKH jogelődjének, a Magyar Energia Hivatal vízközmű-szolgáltatás felügyeletért felelős elnökhelyettese volt. 2013-ban Dorkota Lajos, a MEKH akkori elnöke nevezte ki a közszolgáltatásokért felelős elnökhelyettesnek.

A vízszolgáltatás, a társasági jog és a menedzsment területein számottevő tapasztalattal. Angolul is folyékonyan beszél, valamint elvégzett compliance szakértő, mediator, ISO és SCRUM Master kurzusokat is.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviseletében zsűritagként már szerepelt korábban a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj hazai döntőjén, melynek kapcsán kiemelt, hogy fontos a jövő nemzedékeinek környezettudatos képzése és természeti értékeink védelme. Szintén hasonló okokból pedig a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét keretében is tartott már előadást diákoknak.

 

Kiemelt kép forrása: MaVíz Magyar Víziközmű Szövetség / Facebook

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.