Trading

BP: az olaj iránti kereslet a járvány után sem fog magához térni

NRGreport | 2020.09.22. 15:54

A BP szerint a fosszilis üzemanyagokra akár évtizedekig tartó hanyatlás vár. A BP Influential Reportja állítja, hogy az olaj szerepét a szélparkok, szolár panelek és vízerőművek veszik át az előttünk álló időszakban.

Spencer Dale, BP vezető közgazdásza szerint a Covid-19 világjárvány és a vele párhuzamosan érkező klímavédelmi kérdések együttes hatására egyértelműen zöld irányt vesz a világ. A vállalat minden eddiginél jobban meg van győződve egy alacsony-széndioxidkibocsátású jövő felől.

Ami a -szintén olajtól függő- műanyaggyártást illeti, visszaszorításuk szintén lefelé húzza az olajbiznisz kilátásait. 

A jelentés várakozásai szerint a Szaúd-Arábia által vezetett Opec olajkartell tagjai viselik a kereslet csökkenésének legnagyobb terhét, míg az amerikai pala fúrótornyoknak nagyobb szerepük lehet a globális olajpiacon. Így valamiféle sokszínű korszak elé nézhetünk, ahol egyetlen forrás sem dominál az energetikai kínálatban és mindenki versenyre kényszerül a piacrészesedésért.

A világ egyik legnagyobb olaj- és gázvállalata néhány hónapja hirdette meg 2050-ös karbonsemleges célkitűzését, ami a legambiciózusabb energiaátállási terv eddig, amit egy olajipari nagyvállalattól láthattunk.

Forrás: The Guardian

Fotó: Ollie Harrop/Everyday Plastic/PA

  NRGreport
Címkék
#BP   #műaanyag   #olajipar   #OPEC+   #szélpark   #szolárpark   #vízerőmű  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.