Hír

Az Európai Parlament megszavazta a károsanyag kibocsátás 60%-os csökkentését 2030-ig

NRGreport | 2020.10.08. 11:32

"Megcsináltuk!” így reagált a szavazás eredményére Jytte Guteland, a szocialisták és demokraták (S&D) képviselőcsoport svéd EP-képviselője, aki előadta az Európai Parlamentben a javasolt európai éghajlat-törvényt. ”60% valóban nyert!”

Az új klímatörvénnyel gyakorolnak nyomást a törvényhozók az EU vezetőire, hogy ne lassítsanak a kitűzött klímacélok elérésében, sőt bőven teljesítsék túl a jelenlegi 40%-os emissziós csökkentési célt. Bár a koronavírus-járvány hatására egy ideig úgy tűnt, hogy a munkahelyek megtartását célzó törekvések felülírják az éghajlatváltozásért aggódók elképzeléseit, mégis, az Európai Bizottság által javasolt 55%-os elképzelésénél is nagyobb változásra szavazott a többség. Az eredmény megosztotta a képviselőket.

"Tartózkodunk, mert úgy gondoljuk, hogy a 60% valójában veszélyezteti a munkahelyeket" – reagált Peter Liese, a jobbközép Európai Néppárt (EPP) német törvényhozója.

„Az 55% feletti túllépés veszélyeztetné a munkahelyeket. Ne legyünk idealisták”- mondta Agnes Evren, az EPP képviselőcsoportjának francia képviselője.

A Klímatörvény szövege most kerül továbbításra az EU 27 tagállamát képviselő EU Miniszterek Tanácsához végleges jóváhagyásra. Az EU célja a tárgyalások lezárása az év végéig.

 

Forrás: climatechangenews

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.