Vállalatok

Szerkezetkész a BudaPart CITY

NRGreport | 2020.10.09. 13:30

Elkészült a BudaPart CITY irodaház szerkezetépítési munkáival a Market Építő Zrt., az építkezés jelenlegi ütemével számolva ráadásul a tervezettnél is korábbi átadás valósulhat meg. A városnegyed első irodaépületébe, a LEED GOLD minősített BudaPart GATE-be 2020 első negyedévében költözhettek be a bérlők.

A Property Market fejlesztésében megvalósuló új irodaház közel húszezer négyzetméteren kínál majd irodahelyiségeket és egyéb szolgáltatásokat 2021 nyarától. Mindösszesen 365 munkanap alatt készült el az új, hatemeletes irodaépület szerkezete, melynek elérését bokrétaceremóniával ünnepelte meg az építőipari cég. A szerkezetkész állapot megvalósításához a Market 46.000 m3 földet mozgatott meg, 18.500 m3 betont használt fel és 2512 tonna acélt épített be. A mélyépítési, alapozási és szerkezetépítési munkákat a homlokzati elemek felhúzása, a gépészeti tető kiépítése, a liftelőterek és lépcsőházak belsőépítészete, a liftek beemelése és a tetőteraszok kialakítása követi. A kivitelezés jelenleg 50%-os készültségnél jár, köszönhetően az átlagosan napi százhúsz szakember munkájának. LEED GOLD környezetvédelmi minősítés megszerzését tűzték ki célul a BIM-ben (Building Information Modeling) épülő irodaház esetében, ezzel is igazodva a városnegyed zöld koncepciójához.

A budaparti irodaházak előnyei közé tartozik, hogy a smart megoldások, az épített környezet, a természet fantasztikus adottságai, valamint az egyedi építészeti sajátosságok és a kiemelkedő minőség mind-mind azt a célt szolgálják, hogy hasonlóan a városnegyed lakóihoz, az itt dolgozók is jól és otthonosan érezzék magukat. A pár perc sétára elérhető szolgáltatások, üzletek, a Duna közelsége egyedivé teszi a BudaPart városnegyedet, ahol egy olyan különleges közösség jöhet létre, amely érték a munkáltatóknak is.

A BudaParton összesen 15 lakó- és 13 irodaház, egy hotel, valamint 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület létrehozása zajlik, emellett folyamatban van az egyéb infrastrukturális elemek fejlesztése is, mint például a beruházás további ütemeihez kapcsolódó lámpás közlekedési csomópontok kialakítása. A projekt sikerességét jól mutatja, hogy már több mint 700 lakás elkelt, emellett folyamatosan jelentik be a magyar és multinacionális cégek, hogy székházukat áthelyezik a BudaPartra. Az épülő újgenerációs irodaházba az elsők között a világ egyik legismertebb gyógyszervállalata, a Bayer Hungária egy teljes szintre, mintegy 3200 m2-re írt alá bérleti szerződést.

Fejlődik a BudaPart, tovább fejlődik a közösségi közlekedés

Budapest történetének egyik legnagyobb beruházása a BudaPart, amelynek első öt épületét már átadták, emellett folyamatosan épül a BudaPart CITY irodaház és a BudaPart Otthonok ’E’ lakóépület, amelyek 2021-ben készülnek el a városnegyed új, két hektáros központi parkjával együtt. Előkészítés alatt áll egy újabb iroda- és lakóház, valamint egy hotel indítása, illetve tovább folytatódik a lakók és az irodai dolgozók életét még inkább könnyítő átfogó infrastruktúra és közlekedésfejlesztés is. A városnegyed még az idei évben újabb buszjárattal is elérhető lesz, emellett a Déli körvasút fejlesztési tervében szerepel Nádorkert néven egy új vasúti megálló létesítése is, a Budai Fonódó villamoshálózat II. ütemének megvalósításával pedig a Dombóvári úttól a Szent Gellért térig immáron kötött pályán is kapcsolódik majd a BudaPart a főváros vérkeringésébe.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.