Vállalatok

Globális egyezményhez csatlakozott a Henkel

NRGreport | 2020.10.22. 04:00

Közel 30 globális nagyvállalat fogott össze a műanyaghulladék problémájának kezelésére, és üzleti felhívást intéztek a kormányokhoz, hogy tárgyaljanak és állapodjanak meg az ENSZ műanyagszennyezésről szóló egyezményéről – közölte a Henkel, akik szintén csatlakoztak a programhoz.  

28 globális nagyvállalattal együtt a Henkel is csatlakozott a vállalati programhoz, amely egy, a műanyagszennyezés problémájának megoldásával foglalkozó nemzetközi megállapodás létrehozásának fontosságára hívja fel a figyelmet. A jóváhagyók egy olyan ENSZ-egyezmény létrejöttét sürgetik, amely harmonizálja az összetett szabályozási standardokat, közös mértékrendszert és módszertanokat határoz meg, nemzeti célok és cselekvési tervek kidolgozását írja elő, valamint támogatja az innovációt és az infrastruktúra fejlesztését, hogy egyenlő feltételeket teremtsen a műanyag értékláncban.

Évente 11 millió tonna műanyag szivárog a környezetbe, szennyezve az óceánokat és más létfontosságú ökoszisztémákat. A vállalat szerint a jelenlegi megközelítések nem elég hatékonyak a műanyag hulladék problémájának globális szintű sikeres kezeléséhez. „Egy ENSZ-szintű átfogó keretrendszerre van szükségünk ahhoz, hogy az érdekelt felek tevékenységeit összehangolhassuk, és változásokat mozdíthassunk elő a műanyagszennyezést illetően” – mondja Sylvie Nicol, a Henkel igazgatóságának emberi erőforrásokért és fenntarthatóságért felelős tagja.

A Henkel fenntarthatósági törekvéseinek részeként a vállalat ambiciózus csomagolási célokat tűzött ki maga elé 2025-re, a körforgásos gazdaság előmozdítása érdekében. Addigra a vállalat csomagolásának 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható* lesz, és a vállalat 50%-kal csökkenteni kívánja a szűz fosszilis alapú műanyagokat fogyasztási cikkei csomagolásában.  Ezen kívül a Henkel szeretne hozzájárulni ahhoz is, hogy elkerüljük a műanyaghulladékok környezetbe jutását. Ennek elérése érdekében a Henkel támogat hulladékgyűjtési és újrafeldolgozási kezdeményezéseket, valamint innovatív megoldásokba és technológiákba fektet be a zárt láncú újrahasznosítás előmozdítása érdekében.

*Kivéve azokat a ragasztó termékeket, amelyekben a maradékanyagok befolyásolhatják az újrahasznosíthatóságot vagy szennyezik az újrahasznosítási folyamatokat.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.