Vállalatok

Idén ismét Budapest Energy Summit!

Támogatói tartalom (X) | 2020.11.10. 07:00

A régió legjelentősebb energetikai konferenciájának fókuszában az energiaszektor átalakulása és jövője áll a globális pandémia okozta kihívások tükrében.

December 1-én az iparág vezetői összegyűlnek az immár harmadik alkalommal megrendezendő Budapest Energy Summit-on, hogy áttekintsék miként alkalmazkodott az energia szektor a megváltozott körülményekhez és milyen kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben.

A Budapest Energy Summit egy egyedülálló platform, ahol a szektor meghatározó vállalatainak vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós tisztviselők valamint az iparág elismert kutatói vitatják meg azt, hogy merre tart az energetikai szektor, milyen lehetőségekkel és kihívásokkal kell számolnunk rövid- és hosszútávon.

A Budapest Energy Summit-ot Szijjártó Péter, külügyminiszter és Kadri Simson az Európai Bizottság energiáért felelős biztosa nyitja meg.

Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség vezető közgazdásza a régióban először, a Budapest Energy Summit-on fogja bemutatni az új World Energy Outlook-ot, amely átfogó képet nyújt a globális energiaszektor fejlődési irányairól az elkövetkező évtizedekben.

A konferencia előadói között szerepelnek többek között olyan nagyvállalatok vezetői, mint a MET Csoport, az E.ON Hungária Zrt, a Dentons, a Shell, vagy az ExxonMobil akik beszámolnak arról, hogy hogyan stabilizálták és alakították át működésüket alkalmazkodva a gyorsan változó körülményekhez.

Az olajár összeomlása miatt, a világ legnagyobb olaj- és gázipari vállalatai komolyan változásokon mentek keresztül az elmúlt időszakban. A hosszabb ideje fennálló túlkínálat miatt a gázárak, már a járvány kitörése előtt csökkenő trendet mutattak, de idén történelmi mélypontot értek el. A Budapest Energy Summit-on többek között a Gazprom, a Tellurian, a NOVATEK és a TurkStream, és az MFGT előadói vázolják fel, hogy milyen jövő áll a gázipar előtt.

Mindeközben a megújuló energiaforrások meglepően ellenállónak bizonyultak a járvány okozta krízissel szemben. A konferencia előadója lesz Walburga Hemetsberger, a SolarPower Europe vezérigazgatója aki arról fog beszélni, hogy a megújuló energiaforrások milyen szerepet játszanak a gazdaság zöld újraindításában.

A Budapest Energy Summit-ot idén virtuális konferenciaként szervezik meg. Az egész napos programot helyszíni stúdióból, élőben közvetítik a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően, megőrizve a Budapest Energy Summit nemzetközi jellegét, amely így valódi platformot biztosítani a régiós energiaközösségnek a jelenlegi nehéz körülmények ellenére is.

Biztosítsa helyét minél előbb és vásárolja meg jegyét, hogy elsőkézből tájékozódhasson a konferencia híreiről.

  Támogatói tartalom (X)
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.