Vállalatok

Európa legnagyobb energetikai piacára tört be a MET

NRGreport | 2020.11.20. 09:48

Dupla bejelentés: német leányvállalatot alapított a MET, és felvásárolta a Gas-Union GmbH gáztárolói üzletágát, mely négy helyszínen összesen 3,4 terrawattóra (TWh) tárolói kapacitást tesz ki. Az új német leányvállalat 2021 elejétől lát el földgázzal ipari nagyfogyasztókat; a termékportfólió a későbbiekben villamosenergiával egészül ki.

A MET Germany 2020. október 30-án alakult, 2021 elejétől lát el földgázzal ipari nagyfogyasztókat; a termékportfólió a későbbiekben villamosenergiával egészül ki a cégcsoport bejelentése szerint. A MET Germany szakértői csapata személyre szabott szolgáltatásokat nyújt partnerek széles körének, köztük ipari fogyasztóknak, közműveknek, kis- és középvállalkozásoknak, valamint (2022 elejétől) lakossági ügyfeleknek is. Az új leányvállalat vezérigazgatója Jörg Selbach-Röntgen, aki korábban a német Gas-Unionnál töltött be vezető pozíciót.

A MET közleményében pedig egy újabb akvizíciót is bejelentett: a cégcsoporthoz tartozó MET Holding AG 2020. november 19-én szerződést írt alá a Gas-Union gáztárolói üzletágának megvásárlásáról, amely négy helyszínen összesen 3,4 terrawattóra (TWh) tárolói kapacitást tesz ki. A tranzakció várhatóan még az év vége előtt zárul, a szükséges zárási feltételek és cselekmények teljesülésének függvényében. A MET Csoport hazai és európai eszközportfóliója hagyományos és megújuló elemekkel egyre bővül: része a TIGÁZ Zrt. és annak 33 000 kilométeres vezetékhálózata; a százhalombattai Dunamenti Erőmű és a 17,6 megawatt beépített teljesítményű napelempark, a Dunai Solar Park; az idén átadott Kabai Solar Park; továbbá a nemrég felvásárolt 42 megawattos bolgár szélpark is.

Jan Massmann, a MET Holding ügyvezetői testületének alelnöke elmondta: „Régóta terveztük, hogy a MET már létező nagykereskedelmi tevékenységét tényleges fizikai eszközökkel és végfogyasztói értékesítéssel egészítjük ki a német piacon. A földgázra, a villamosenergiára és a megújulókra összpontosító integrált stratégiánk központi eleme az ügyfélkapcsolatok és az eszközportfólió kiépítése.”

Fotó: Jan Massmann és Jörg Selbach-Röntgen

A német piacralépéssel a MET már 15 európai országban van jelen leányvállalatain keresztül, miközben 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter.

Fotó forrása: MET

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.