Elemzés

Egyelőre nem tudja ellensúlyozni a vakcina a lezárásokat

NRGreport | 2020.12.08. 23:01

Nem törte még át az 50 dollárt az olaj ára. Miután beadták az első vakcinát Nagy-Britanniában, a rövid ideig tartó fellendülést követően a befektetők már ismét a járvány okozta keresletcsökkenéssel vannak elfoglalva.

A koronavírus megbetegedések világszerte tapasztalható meredek emelkedése újabb lezárásokhoz vezetett Kaliforniától Dél-Koreáig. Az elemzők most az amerikai törvényhozók erőfeszítéseit figyelik, hogy vajon jóváhagyják-e azt az új gazdasági ösztönző csomagot, amely kedvezően hatna mind a munkahelyszám, mind az energigények növekedésére. 

"A legutóbbi OPEC+ találkozó után az legalább már világos, hogy kínálatban mire lehet számítani -legalábbis ami a januárt illeti-, vagyis egy ideig az árakban várhatóan nem lesz nagyobb kilengés, és csak a „könnyedebb ”piaci események tudják befolyásolni, még ha ezek többnyire pszichológiai értékkel bírnak, mint pl. az első oltások az Egyesült Királyságban”- mondta Bjornar Tonhaugen, a Rystad Energy olajpiaci vezetője. 

Az OPEC + valószínűleg január 4-én tartja következő ülését, miután a múlt héten megállapodtak abban, hogy a kőolajtermelést a január folyamán csupán napi 500 000 hordóval (bpd) emelik. 

Fotó: pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.