Vállalatok

Eladja németországi benzinkútjait az OMV

NRGreport | 2020.12.17. 22:08

Megállapodást kötött az OMV és az EG Group, melynek értelmében a brit székhelyű Euro Garages megvásárolja az osztrák OMV integrált olaj- és gázipari vállalat töltőállomásait Németországban.

Az aláírt szerződés szerint 285 dél-németországi töltőállomás kerül át az EG Group tulajdonába.  A vételár 485 millió eurót tesz ki, azzal, hogy az új tulajdonos a fennálló lízingkötelezettségeket is magára vállalja, így a vállalkozás teljes vállalati értéke megközelítőleg 614 millió euró lesz.

Az OMV korábban már meghirdetette 2 milliárd eurós eszköz-elidegenítési programját. Ez a tranzakció mintegy félmilliárd euróval csökkenti az OMV adósságát – áll a cég közleményében.

Az Euro Garages három kontinensen is terjeszkedő convenience (nem-üzemanyag) szolgáltatásokra fókuszáló kiskereskedelmi hálózat. Székhelyük Nagy-Britanniában található. A céget közel 20 éve alapította Mohsin és Zuber Issa testvérpár, és egyetlen benzinkúttal indultak Bury városában.

Filozófiájuk, hogy prémium márkákkal működnek együtt termék- és szolgáltatásportfóliójukban, üzemanyag területén pedig szintén a nagyobbakkal állnak össze, mint az Esso, a BP, a Shell és a Texaco. Az EG Group élelmiszeripari partnerei között olyan márkák vannak, mint a Starbucks, a Burger King és a Subway.

A mostani felvásárlás kiterjeszti az EG jelenlétét Németországban, ahol már ESSO márkával jelen vannak. A megállapodás részeként az EG örökölni fogja az OMV-től a meglévő üzemanyag-ellátási megállapodásokat.

A tranzakcióhoz a szükséges hatósági jóváhagyások szükségesek, és lezárása 2021-ben várható.

Fotó: twitter

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.