Trading

Újra esik az olaj ára, most az angliai lezárások miatt

NRGreport | 2020.12.21. 18:46

Nem tartott ki a lendület. A múlt héten épp kilenc hónapos csúcsra ért fel az olajár, de Boris Johnson hétvégi bejelentését követően hétfőn a Brent árfolyama már ismét 50 dollárra csökkent le.

A befektetők a Covid-19 oltások bevezetésére összpontosítottak, és múlt héten folyamatos emelkedésben volt a nyersolaj ára. A hétfői 2 százalékos csökkenés azután következett be, hogy a koronavírus új törzse elleni küzdelem Nagy-Britanniát a hétvégén ismét szigorításra kényszerítette és számos európai ország azonnali utazási korlátozásokat is bevezetett. Mindeközben a Brexit-tárgyalások is elhúzódnak, ami tovább rontotta a piaci hangulatot.

Az elemzők azt várják, hogy a Brent hordónként 50 dollár alá, a WTI pedig 45 dollár alá is süllyedhet ezen a héten, mivel a befektetők a karácsonyi ünnepek előtt „ki akarják igazítani a pozíciókat".

A britek hétfőn vitatják meg, mi lesz a nemzetközi utazásokkal és az áruszállításokkal.

Az új mutáns 70 százalékkal jobban terjed, mint az eredeti vírusfajta, ez váltotta ki az aggályokat, aminek nyomán Európa számos ország bezárta kapuit az Egyesült Királyságból érkező utasok előtt.

Tehát annak ellenére, hogy az olaj végre bullban volt, és mindenki az oltóanyagok terjedésében, s ennek nyomán az újra fellendülő globális fellendülésben kezdett reménykedni, most az új vírus variáns megjelenése után eltűntek a befektetők rózsaszínű várakozásai hirtelen.

Fotó: pixabay

  NRGreport
Címkék
#Anglia   #Boris Johnson   #Brent   #lezárások   #olajár   #vakcina  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.