Vállalatok

A MET Csoport lezárta a gáztárolói üzletág felvásárlását Németországban

NRGreport | 2020.12.30. 15:20

Lezárta a MET Csoport a gáztárolói üzletág felvásárlását a Gas-Union GmbH-tól. A gáztárolók a végfogyasztói értékesítéssel kapcsolatos német piacra lépést is támogatják majd. 

A svájci kereskedelmi központú MET Csoport független, a menedzsment tulajdonában álló vállalat, széleskörű földgáz- és villamosenergia-porfólióval Európában. Miután évek óta aktívan kereskedett németországi partnerekkel, a MET – amely a leányvállalatai révén 14 európai országban van jelen, és 25 ország gázpiacán aktív – a német piacra lépés mellett döntött.

A MET Csoport 2020. december 29-én sikeresen lezárta a Gas-Union gáztárolói üzletágának felvásárlását négy helyszínen (Reckrod, Etzel, TGE, KGE), összesen 3,4 terrawattóra (TWh) tárolói kapacitással. A gáztárolók a MET Csoport integrált energiaportfóliójának fontos részét képezik, kiegészítve a meglévő nagykereskedelmi pozíciókat és támogatva a 100 százalékos németországi leányvállalat, a MET Germany GmbH értékesítési tevékenységének kialakítását.

A MET Csoport régóta tervezte, hogy a már létező nagykereskedelmi tevékenységét tényleges fizikai eszközökkel és végfogyasztói értékesítéssel egészíti ki a német piacon.

 

Fotó: MET Group

  NRGreport
Címkék
#földgáz   #Gas-Union GmbH   #gáztároló   #MET  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.