Fenntarthatóság

Megújuló gáztermelőt vett a Total, ezzel nagyot lépett

NRGreport | 2021.01.13. 09:11

A francia Total olajcsoport bejelentette, hogy felvásárolta a közel 500 gigawattóra beépített kapacitású Fonroche Biogaz nevű vezető megújuló gáztermelőt Franciaországban. Ezzel a lépéssel európai léptékben is kiemelkedő szerepre tett szert a vállalat.

A Total a most bejelentett akvizíciójával nem csak a megújuló gáz iránti elköteleződését növeli, hanem megerősíti jelenlétét az árampiacokon és a megújuló energiákban, miközben csökkenti olajfüggőségét. A társaság azt nyilatkozta, hogy 2021-ben több mint 2 milliárd dollárt fektet ebbe a szegmensbe. A Fonroche vásárláról nem árult el több pénzügyi részletet. A Total célja, hogy 2025-ig évi 1,5 terawattórás biometánt állítson elő – áll a csoport közleményében.

Ezzel az akvizícióval a Total a megújuló gázok főszereplőjévé válik Franciaországban és Európában, és jelentősen megerősíti jelenlétét az ágazatban, amely leányvállalatai révén a Méthanergy (biogázból történő hő- és villamosenergia-termelés együttesen), a PitPoint és a Clean Energy (biometán-előállítás és elosztása a Bio-CNG / Bio-LNG állomások hálózatán keresztül) Benelux államokban, illetve az Egyesült Államokban.

2020 decemberében a Total egyetértési nyilatkozatot (Memorandum of Understanding) írt alá a Clean Energyvel egy 100 millió dolláros közös (50-50) vállalkozás létrehozásáról az Egyesült Államokban megújuló gáztermelési projektek fejlesztésére. 2030-ig a Total évi 4-6 TWh biometán előállítását tervezi.

Fotó: Total

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.