Trading

Kivonulhat a Zürich Biztosító az Északi Áramlat 2 projektből

NRGreport | 2021.01.17. 23:08

A Zürich Biztosító Csoport az Északi Áramlat 2 vezetéképítést támogató 20 biztosító egyike, komoly amerikai piaci jelenléttel. Az építésben közreműködő európai vállalatokat fenyegető amerikai szankciók hatására a társaság azt fontolgatja, hogy lelép a projektből – nyilatkozta két forrás is a Reutersnek.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma nemrég azt üzente a gázvezeték megépítésével gyanúsított vállalatoknak, hogy szankciókkal kell szembenézniük, mivel a leköszönő Trump-adminisztráció épp előkészíti a projekt elleni büntető intézkedések utolsó körét.

A Zürich Biztosító Csoport bevételeinek több mint 20 százaléka az amerikai piacról származik.

A svájci biztosító nem volt hajlandó konkrétan nyilatkozni ügyfeleiről, annyit válaszolt csupán, hogy a vállalat átfogó megfelelési keretrendszerrel rendelkezik, és elkötelezett amellett, hogy teljes mértékben megfeleljen bármilyen esetleges szankciókra vonatkozó szabályozásnak.

Az Északi Áramlat 2 építését 2019 decemberében már egyszer leállították le, miután az Egyesült Államok belengette be első szankciós fenyegetését, amely mögött kettős szándék húzódott: Európa csökkentse függőségét az orosz energiától és közben Amerika eladhassa cseppfolyósított földgázát a régiónak.

A Gazprom által üzemeltetett Északi Áramlat 2 célja, hogy az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat gázvezeték kapacitását évi 110 milliárd köbméterre duplázza meg.

Fotó: Nord Stream 2

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.