Vállalatok

A MET lezárta a 42 megawattos szélerőműpark felvásárlását Bulgáriában

NRGreport | 2021.01.21. 18:31

A MET Csoport lezárta a tranzakciót, amelynek keretében az olasz Enel Green Powertől megvásárolta a 42 megawattos szélerőműpark 100 százalékos tulajdonrészét Bulgáriában. Az ügylet, amelyet a bolgár és a szerb versenyhatóság is engedélyezett, 2021. január 20-án zárult.

Az Északkelet-Bulgáriában található 42 megawattos szélerőműpark teljes egészében a MET Csoport tulajdonába került, miután sikeresen lezárult a részvény-adásvételi tranzakció a MET és az Enel Csoport megújulókra szakosodott leányvállalata, az Enel Green Power között.

Bulgária ötödik legnagyobb szélerőműve – amely Shabla és Kavarna településeken található – 14 darab Vestas-V90-es, egyenként három megawattos szélturbinából áll. A 2010 óta működő szélpark termelése több mint 30 ezer háztartás villamosenergia-ellátásához elegendő.

A cég korábban adott interjújában hangsúlyozta, hogy középtávon a gázt, mint átmeneti üzemanyagot tökéletesen kiegészíti a megújuló alapú energiatermelés.

A MET célja olyan, földrajzilag is diverzifikált eszközportfóliót létrehozni az áramtermelés és az energetikai infrastruktúra területén, amelyben a megújuló energiaforrások fontos szerepet kapnak.

 

Fotó: pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.