Vállalatok

Alakul a „Buda Business District”

NRGreport | 2021.02.17. 10:00

A BudaPart beruházás első irodaépülete, a BudaPart GATE már egy éve nyitotta meg kapuit, idén nyáron pedig átadják a második irodaházat, a BudaPart CITY-t is. A BudaPart alapkoncepciója, hogy az egyik legfontosabb üzleti negyeddé váljon a budapesti irodapiacon, a közvetlen közelében lévő irodaházakkal együtt független alpiacot alkotva, létrejöjjön a „Buda Business District”.

Mostanra már 20 hazai és multinacionális cég látta meg a lehetőséget a főváros modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjében, és írt alá bérleti szerződést a két irodaépület valamelyikében. Nyártól a Bayer Hungária Kft. munkavállalói is megtapasztalhatják a BudaPart előnyeit és itt valósul meg a MOL-csoport új székháza, a MOL Campus is.

A BudaPart GATE épületében a pandémia ellenére az elmúlt hónapokban több bérleti és bővülési szerződést is kötöttek: a Novo Nordisk és a doTERRA bővítette irodáját, valamint újabb bérlők is a BudaPart mellett kötelezték el magukat, így már hét szinten teljes a bérbeadottság a LEED „Gold” minősítésű irodaházban. Az épületben és környezetében megnyitott a BudaPart GATE Melódin étterem, tavasszal pedig applikáció alapú élelmiszerüzlettel, kávézóval, szépségszalonnal és szupermarkettel egészülnek ki a városnegyed kereskedelmi egységei, továbbá már várja vevőit a Príma Pék, a Grajnai virágbolt, lottózó és a Greens & Seeds zöldéges.

A BudaPart CITY, a városnegyed második irodaháza a Property Market fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében ütemterv szerint halad, októberben számoltunk be arról, hogy szerkezetkésszé vált az épület, 2021 nyarán pedig már át is adják. A közel húszezer négyzetméternyi irodaterületet kínáló épület mellett elsőként a Bayer Hungária Kft. döntött, 2020 decemberében pedig egy újabb nemzetközi nagyvállalat írt alá bérleti szerződést 2000 négyzetméterre, amivel közel 30%-ra nőtt az újgenerációs irodaház bérbeadottsága. A sikeres bérleti tranzakciókat az ingatlanfejlesztő és a co-exclusive megbízottjai, az Eston International, valamint a Cushman & Wakefield bonyolítja le.

A budaparti irodaválasztások legmeghatározóbb szempontjai a lokáció, a zöld, inspiráló környezet, a kiváló megközelíthetőségi lehetőségek és a sokszínű szolgáltatási portfólió, ami hamarosan kiegészül fagylaltozóval, újabb éttermekkel, drogériával és más üzletekkel, valamint a Beach&Barral, a későbbiekben pedig többek között gyógyszertár, fitnesz központ, óvoda, sportpályák, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő is megvalósul – olvasható a Property Market közleményében.

A városnegyedben dolgozók számos közlekedési alternatíva közül választhatnak: a BudaPart mellett közvetlen buszjárat és villamosmegálló, kerékpárútvonal, a Kopaszi-gát bejáratánál pedig hajóállomás található, melyek még tovább erősítik a munkahely közvetlen kerületközponti és belvárosi kapcsolatát.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.