Rezsi

Közel 50 millió dollár veszteséget okozott a texasi áramkimaradás

NRGreport | 2021.02.20. 11:40

A texasi energiavállalatok megkezdték előkészíteni az olaj- és gáztermelés folytatását a napokig tartó leállások után. Az elsötétített olajmezőkön és finomítókon lassan megindul az elektromos áram és a vízszolgáltatás.

Néhány napba telik, mire az olajmező személyzete újraindítja a rendszereket és megkezdik az olaj- és gáztermelést. Az öböl menti amerikai finomítók jelenleg épp felmérik a létesítményekben bekövetkezett károkat. Elemzők szerint három hetet is igénybe vehet mire a legtöbb termelés helyreáll.

Texas benzinkutainak csaknem 13 százaléka volt üzemanyag és áram nélkül – becsülte a GasBuddy.

A texasi elektromos ellátásért felelős Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) szerint a rendszerben elegendő energia áll rendelkezésre a normál működéshez való visszatéréshez.

A gazdasági veszteségek összességében elérhetik a 45–50 milliárd dollárt, ez becslések szerint majdnem annyi, mint az Egyesült Államok által az atlanti 2020-as hurrikánszezonban elszenvedett károk.

Texas államban milliók szenvedtek több mint egy hete a rekord hideg téli időjárás és a rendszerek leállásának következtében. A hóvihar és extrém hideg idő az villamosenergia-ellátást is érintette, áram és fűtés nélkül maradtak a háztartások.

Fotó: pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.