Szabályozás

Újabb biztosító ugrott ki az Északi Áramlat 2 projektből, most a német Munich Re döntött úgy, hogy nem vállalja a szankciós kockázatot

NRGreport | 2021.02.23. 15:18

A német Munich Re leányvállalata az amerikai kormány szankcióitól való félelem közepette úgy döntött, hogy nem biztosítja az Oroszországból Európába tartó Északi Áramlat 2 vezetéket.

Az Egyesült Államok szankciókkal fenyegeti azokat az európai vállalatokat, amelyek támogatják a 11 milliárd dolláros gázvezeték építését. A Zürich Insurance Group a múlt hónapban esett ki.

"A Munich Re elküldte az erről szóló hivatalos értesítést a Nord Stream 2-nek" – nyilatkozta a szóvivő.

Ennél több részletet nem volt közöltek.

A vezeték már több mint 90 százalékos készültségű. Az orosz Gazprom és nyugati partnerei remélik, hogy idén befejezik a projektet. A hátralévő munkálatok rendkívül nehezek, mély vizeken zajlanak Dánia partjainál.

A Nord Stream 2 nem kommentálta a Munich Re döntését, viszont hangsúlyozták, hogy az európai kormányoknak és az Európai Bizottságnak meg kellene védenie az európai vállalatokat az olyan szankcióktól, amelyeket „a nemzetközi joggal ellentétesnek és energiapolitikai szuverenitásba való beavatkozásnak minősülnek”.

Fotó: Nord Stream

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.