NRGreport
Menü

Sürgetik a Világbankot, hogy ne támogassanak fosszilis beruházásokat

Közeli források szerint Európai vezetők megsürgették a Világbank vezetését, hogy fektessenek nagyobb hangsúlyt a klímastratégiára, és hagyjanak fel az olaj- és szénipari projektek támogatásával, illetve fokozatosan szüntessék meg a földgázprojektekbe történő beruházásokat.

Európa néhány nagyobb országát és Kanadát képviselő világbanki vezetők 6 oldalas levélben üdvözölték, hogy a bank láthatóan tesz erőfeszítéseket a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, ugyanakkor azt is sürgették, hogy ne érjék be ennyivel.

"Úgy gondoljuk, hogy a Banknak most már tovább kellene lépnie, és ki kellene zárnia minden szénnel és olajjal kapcsolatos beruházást, és itt az ideje, hogy fokozatosan beszüntessék a gáz-alapú áramtermelést, és csak kivételes körülmények között fektessenek gázba" - írták az európai vezetők levelükben, amelynek kivonatait a Reuters látta.

A Világbank megerősítette a levél kézhezvételét, de nem hozta nyilvánosságra annak teljes tartalmát. Megjegyezték, hogy a Világbank és testvérszervezetei az elmúlt öt évben 83 milliárd dollárt biztosítottak klímaváltozás elleni küzdelemre.

Fotó: pixabay

 

 

NRGreport | Forrás: reuters