Vállalatok

Szerbia kedvező beruházási környezetet kíván teremteni az energiaszektornak

NRGreport | 2021.03.04. 15:40

Zorana Mihajlovic, szerb energiaügyi miniszter és a svájci MET vezérigazgatója, Lakatos Benjamin lehetséges energetikai együttműködésekről tárgyalt a napokban. Az egyeztetéseken részt vett Pintér Attila, Magyarország szerbiai nagykövete is.

Mint arról már korábban beszámoltunk a MET januárban sikeresen üzembe helyezte a 1,2 MW teljesítményű biogázerőművét Szerbiában, a napokban pedig további beruházásokról is tárgyaltak a szerbekkel.

Zorana Mihajlovic és Lakatos Benjamin, a MET Csoport vezérigazgatója az egyeztetés során megvitatták az aktuális projekteket, valamint a további együttműködések lehetséges irányait is. Mihajlovic a találkozón méltatta a MET szerbiai tevékenységét, és kitért a szerb energiapiac fejlesztésére irányuló lépésekre, és megerősítette, hogy szívesen látják a MET-et Szerbiában befektetőként. Többek között arról is beszámolt, hogy hamarosan meghirdetik a Szerbiát Bulgáriával összekötő interkonnektor megépítésére vonatkozó tendert, valamint vizsgálják a horvát-szerb és a román-szerb gázvezeték kiépítésének lehetőségét is.

Lakatos Benjamin ezzel összhangban megköszönte a szerb kormány támogatását a találkozón, valamint megerősítette, hogy a MET további beruházásokat tervez Szerbiában.

„Nyitottak vagyunk az együttműködésre a megújuló energiaforrások, a napelemek és a biomassza területén is” – mondta Mihajlović.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.