NRGreport
Menü

Félhetnek az autógyárak a tech cégektől?

Mobilitás | Benedek Attila | 2021-03-05 13:35

Az autóipar legnagyobb átalakulása történik napjainkban. Ha ez nem lenne elég, a háttérben a tech cégek már fenik a kést és még nagyobb hatalomról és haszonról álmodoznak. Valós az autógyárak félelme?

Első pillantásra nem, de ha megvizsgáljuk a trendeket és az utóbbi hónapok híreit, akkor ezek adnak okot az izgalomra. A kulcsadat a következő: az autókban használt és az autót működtető programok fontossága egyre nagyobbá válik. Például az önvezetés erősödése miatt, ezért az autó értékének egyre nagyobb részét teszik ki a vezérlő programok és a később rájuk épülő szolgáltatások.

Az utóbbi hetekben nagyot ment a hírek között, hogy az Apple a Hyundai vagy a Kia amerikai üzemében készítheti a rég várt autóját. A hírt az autógyárak cáfolták, de a közös munkából még akármi is lehet.

A hír jól mutatja a tech cégek friss hozzáállását az autóhoz: a meglévő gyárakkal vagy független cégekkel (Magna-Steyr) gyártatnák az autó fizikai részeit. Ez miatt, azonnal, teljesen jó gyártási minőséget tudnak produkálni. Így nincs menet közben leszálló üvegtető, leszakadó lökhárító és gyatra fényezés, mint sok Teslán.

Az osztrák-kanadai Magna-Steyr, grazi telephelye körül már futnak a Sony Vision S tanulmányának a széria közeli példányai. A Sony elektromos autójának egyik különlegessége, hogy a magyar IAmotive fejleszti a japán elektronikai óriással közösen az önvezető rendszert. Így a Sony a fejlett képérzékelős, kamerás és más elektronikai szaktudását az autóiparban is tudja értékesíteni. Később pedig a saját járműveit is.

Hasonlóan veszélyes ellenfele lehet a hagyományos autógyáraknak az Apple gyártója, a tajvani Foxconn. A komoly gyártási tapasztalattal rendelkező óriáscég, nemrégiben a Volvo és Lotus tulajdonosával, a Geely-vel alapított közös vállalatot. A céljuk az elektromos autók gyártása, és a rendszer beszállítóvá válás. Velük szövetkezhet később a Baidu és a Tencent. A felénk nem igazán ismert cégek Ázsiában óriási nevek, miközben a mesterséges intelligencia fejlesztéstől kezdve, számtalan programozási területen éllovasok. A szuper erős pénzügyi hátterük mellett...

A Huawei régóta dolgozik az 5G rendszerein, ha ez nem elenne elég autókban használt programok, önvezetés, és érzékelők terén is jól áll. A Ford nemrég jelentette be, hogy együttműködik a Google-lel, így a kék ovál már nem áll neki az autót vezérlő programot fejleszteni. A sorsát ezen a téren, a kereső óriás kezébe adja.

A Ford választására, a VW küzdelmein keresztül érhető meg igazán. A németeknél, a sok ezer fős programozói csapat alkotása az ID.3 elektromos autó szoftvere, amely működési sebessége, és a kezelő felülete fényévekre található pl. a Tesláétól. Nem beszélve a VW Golf legfrissebb kiadásának és az ID.3 késéséről, ami a hibás, akadozva működő program miatt történt.

A válasz a címben feltett kérdésre, hogy félhetnek az autógyárak, mert a saját szakterületükön, jobbak a tech cégek. Akik az említett módon, könnyen betörhetnek és be is törnek az autógyárak eddig jól védett piacára.

Benedek Attila